^
Макдеонски (МК)English (UK)
 • 1 Мариово
  Селска архитектура во Мариово, с. Кален. 1996 година.
 • 2 Враќње од нива.
  Село Зубовце, Кумановско, 1998 година.
 • 3 Зурлаџии
  Пред црквата „Свети Јован“ во селото Црешево, Скопско.
 • 4 На Илинден
  Село Павлешенце, Овче Поле, 2002 година.
 • 5 Транспорт на дрва
  Село Калаузлија, Радовишко, 1996 година.

Македонско етнолошко друштво

пријава Кратово 2017

ФЕСТИВАЛ НА ЕТНОЛОШКИОТ

ДОКУМЕНТАРЕН ФИЛМ

КРАТОВО 2017 ГОДИНА

ПРИЈАВА ЗА УЧЕСТВО

 

                                               

     

 

Оригинален наслов на филмот:  

______________________________________________________________________________________

Англиски наслов на филмот:

_______________________________________________________________________________________________

должина                      формат

____________             _____________

Јазик на филмот                                                     

_________________________________

Јазик на преводот

_________________________________

Земја и година на производството

___________________________________________________________________________________

Продуцент/институција

___________________________________________________________________________________

Режисер 

___________________________________________________________________________________

Телефон/факс                                                                

______________________________________

Е - маил

______________________________________

Адреса

___________________________________________________________________________________

 

Продуцент:

___________________________________________________________________________________

телефон/факс                                                                    

___________________________________________

Е - маил

___________________________________________

Адреса

________________________________________________________________________________

Истражувач

__________________________________________________________________________________

Сценарио

___________________________________________________________________________________

Камера

___________________________________________________________________________________

Монтажа

_________________________________________________________________________________

Кратка содржина на филмот (на македонски или на англиски)

Филмовите за избор треба да бидат пратени во ДВД формат со англиски преводи на следната адреса:

Македонско етнолошко друштво

Музеј на Македонија

ул. Јосиф Михаиловиќ бр. 7.

1000 Скопје, Македонија

или преку интернет.на Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Ако ги праќате филмовите преку интернет ве молиме испратете ја и оваа пријава заедно со филмот.

Потпис                                                          Дата

______________________                _______________________

Филмовите да се испратат најдоцна до  30 јуни 2017 година

Фестивалот ќе се одржи од 06 до 08.10.2017 година во Кратово.

 

Информации на:  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Кои сме ние?

МЕД е здружение на граѓани составено од професионални етнолози, кое има за цел да ја развива, негува и унапредува етнолошката дејност и наука, да презема активности за подигање на стручната подготовка на своите членови, како и остварување на други прашања од заеднички интерес.

Контакт информации

Адреса:
Ќурчиска б.б. (Музеј на Македонија)
1000 Скопје, Република Македонија
Тел: +389(0)2-3116-044 локал 27
Факс: +389(0)2-3116-439
Моб: +389(0)75-288-528 
Email: contact@med-mk.org

Фестивал на етнолошки филм

Придружете ни се