^
Макдеонски (МК)English (UK)
 • 1 Мариово
  Селска архитектура во Мариово, с. Кален. 1996 година.
 • 2 Враќње од нива.
  Село Зубовце, Кумановско, 1998 година.
 • 3 Зурлаџии
  Пред црквата „Свети Јован“ во селото Црешево, Скопско.
 • 4 На Илинден
  Село Павлешенце, Овче Поле, 2002 година.
 • 5 Транспорт на дрва
  Село Калаузлија, Радовишко, 1996 година.

Македонско етнолошко друштво

"Kratovo" 2017 application

 

“KRATOVO” 2017

 ETHNOLOGICAL

DOCUMENTARYFILМFESTIVAL

 

FILM SUBMISSION FORM

 

 

Original titleof the film:

______________________________________________________________________________________

Title in English:

_______________________________________________________________________________________________

                         

duration ____________  format  ­___ _____________

                                                        

Commentary language _________________________

Subtitle language _____________________________

Country and year of production:

___________________________________________________________________________________

Producer/company: ___________________________________________________________________________________

Director:____________________________________________________________________________

                                                   

Phone/fax ______________________________________

E-mail       ______________________________________

Address_____________________________________________________________________________

Producer:

___________________________________________________________________________________

                                                                  

phone/fax ________________________________________

E-mail      ____ ____________________________________

Address________________________________________________________________________________

Researcher _______________________________________________________________________________________

Screenplay _______________________________________________________________________________________

Cameraman ___________________________________________________________________________________

Editing

___________________________________________________________________________________

Brief summary of the film in English:

_______________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________

The films for the selection must be submitted in DVD format with English subtitles to the following address:

Macedonian Ethnological Society

Museum of Macedonia

ul. Josif Mihailovik  no. 7

1000 Skopje, Macedonia

or online at Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

If you send films through the internet please send this application form along with the film.

                                             

Signature ______________________ Date: _______________________

 

Submission deadline:    Jun 30, 2017

 

The festival will be held from 06 to 08.October 2017 in town of Kratovo, Macedonia.

Information:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Кои сме ние?

МЕД е здружение на граѓани составено од професионални етнолози, кое има за цел да ја развива, негува и унапредува етнолошката дејност и наука, да презема активности за подигање на стручната подготовка на своите членови, како и остварување на други прашања од заеднички интерес.

Контакт информации

Адреса:
Ќурчиска б.б. (Музеј на Македонија)
1000 Скопје, Република Македонија
Тел: +389(0)2-3116-044 локал 27
Факс: +389(0)2-3116-439
Моб: +389(0)75-288-528 
Email: contact@med-mk.org

Фестивал на етнолошки филм

Придружете ни се