^
Макдеонски (МК)English (UK)
 • 1 Мариово
  Селска архитектура во Мариово, с. Кален. 1996 година.
 • 2 Враќње од нива.
  Село Зубовце, Кумановско, 1998 година.
 • 3 Зурлаџии
  Пред црквата „Свети Јован“ во селото Црешево, Скопско.
 • 4 На Илинден
  Село Павлешенце, Овче Поле, 2002 година.
 • 5 Транспорт на дрва
  Село Калаузлија, Радовишко, 1996 година.

Македонско етнолошко друштво

EFF "Kratovo" 2016 foto

20160930 095556 20160930 10021120160930 112219 20161002 11351320161002 113521 20161002 11375920161002 113822        20161002 161603                       20161002 113836

Фотографии од II МЕЃУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА ЕТНОЛОШКИ ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМОВИ

Pictures of the II INTERNATIONAL FESTIVAL OF ETHNOLOGICAL FILM


 

 

Од теренската работа...

Курбан - ветен, обречен, наречен

Фотографски портрет.
Автор на фотографиите: Владимир Боцев

Read more...

Придружете ни се

 

 

 

XI Меѓународен фестивал на етнолошки документарни филмови "Кратово 2022" е поддржан од Амбасата на Израел во Загреб, Република Хрватска

 Emblem_of_Israel.svg.png          

XI International Festival of Ethnological Documentary Films "Kratovo 2022" is supported by the Embassy of Israel in Zagreb, Republic of Croatia